Natur, krop, psyke og fællesskab

Praksisnær kursusdag

Tag med på denne praksisnære kursusdag, hvor du opnår kompetencer til at bruge naturen i dit sundhedsfremmende arbejde med sårbare unge og voksne.

Kursusdag i naturen

  • Datoer 8. juni 2022 (Korsør)
  • Varighed Kl. 9-16
  • Pris 3.050 kr. ex. moms

Tilmelding til kursusdagen i natur, krop, psyke & fællesskab foregår via seminarer.dk. Klik herunder for at finde ledige datoer.

Tilmeld via seminarer.dk

(åbner i nyt vindue)

Du kommer i fagligt kompetente hænder med Simon Høegmark og Sigurd Hartvig, som bl.a. klæder dig på med:

  • Forskningsbaseret viden om, hvad der sker i krop og sind, når vi er aktive og nærværende i naturen
  • Indsigt i hvilke naturmiljøer der har en helende effekt
  • Kendskab til meningsfulde aktiviteter i naturen med fokus på opmærksomhedstræning med åndedræt og kropsbevidsthed, sanseøvelser, leg og bevægelse samt fortællinger og betydningsfulde fællesskaber

 

Få konkrete redskaber til at anvende naturterapeutiske tilgange i praksis

Der er en øget interesse for behandling og sundhedsfremme i naturen – og med god grund. Forskning viser, at ophold i naturen og naturterapeutiske metoder har en helbredende effekt på en lang række psykologiske og fysiske lidelser. Det skyldes blandt andet, at naturen frigiver hormoner i kroppen, der har en beroligende indvirkning på vores nervesystem.

Denne kursusdag stiller skarpt på, hvordan du kan bruge naturen som en sundhedsfremmende ressource i dit arbejde med sårbare unge og voksne. Det handler om at betragte mennesket som en aktiv del af en større helhed; naturen. Gennem ophold i naturen og ved at tilrettelægge aktiviteter, som forbinder natur, krop og psyke, kan du skabe en synergi med en signifikant restituerende effekt og styrke fællesskabet.

Kursusdagen sætter fokus på naturens sammenhæng og indflydelse på vores krop og psyke. Dagen bliver en blanding af teori og praktiske eksempler på naturbaserede aktiviteter, som fremmer mental trivsel.  Dagens undervisere Simon Høegmark og Sigurd Hartvig deler ud af deres erfaring med at sammensætte succesfulde forløb i naturen med det formål at hjælpe mennesker til recovery, øget velvære og livskvalitet.

Undervisere