fbpx

HJERNEN OG
NATUREN

Simon Høegmark

Hjernen og naturen

kan naturen forebygge stress og udbrændthed?

Med Simon Høegmark og Åsa Fex Svenningsen

Hvad er det hjerneforskningen og naturterapi i fællesskab kan bidrage med for at imødegå den voldsomme stressbølge, der har ramt mange vestlige lande de seneste år?

Nyere forskning viser, at ophold i naturen og naturbaseret behandling har en gavnlig effekt på stress, og at naturbaseret behandling kan styrke immu

nforsvaret og øge livskvaliteten. Men hvad betyder ophold i naturen konkret for hjernens funktion og kan man virkelig måle på effekten af naturbaseret behandling?

I selskab med hjerneforsker Åsa Fex Svenningsen dykker Simon Høegmark ned i hvorfor lige netop naturbaseret terapi som i disse år et i kraftig vækst i sundhedssektoren.

Men hvad betyder det egentlig at bruge naturen som medbehandler? Og hvordan kan vi skærpe vores sanser og inddrage naturen aktivt i vores hverdag?

Naturens positive indflydelse på vores psyke, vil blive forklaret ud fra evolutionspsykologien i relation til menneskets udvikling og placere den aktuelle forskning i et historisk perspektiv. 

Foredraget åbner op for forskningen på området og belyser, hvorfor naturen og dens stemninger og atmosfærer kan virke helbredende for mennesket. Du får svar på, hvordan naturen kan helbrede dig fysisk og psykisk, hvordan du er naturen, og ikke mindst hvordan dette kan forenes med hjerneforskningens perspektiver på det moderne menneskes tilbøjelighed til at opleve stress. 

Deltagernes udbytte:

  • Skarp formidling af nyeste hjerneforskning og naturbaseret terapi
  • Konkrete øvelser og praktiske færdigheder til hverdagen
  • Ny viden om vores evolutionære udvikling og hjernens funktioner
  • En fælles positiv oplevelse, der styrker sammenholdet

Kontakt for at booke et foredrag eller hvis du har spørgsmål

SEND OS EN BESKED