fbpx

KURSER OG
FORLØB

ViNatur-forløb

Vores forløb er både for personer, som er i arbejde, og som gerne vil arbejde forebyggende med sig selv gennem naturterapeutiske greb  – og for personer, der er eller har været helt eller delvist sygemeldt eller er ramt af en livskrise om udbrændthed, stress, angst eller depression. 

Naturen er med til at skabe balance i nervesystemet og mentalt overskud. På forløbet opbygger du kompetencer til at navigere bedre i en hektisk hverdag, hvor vi konstant er presset af at skulle præstere på et personligt, socialt og professionelt plan. Du tilegner dig desuden redskaber til at tage bedre vare på din egen trivsel, professionelt som personligt. Ved hjælp af øvelser som kan praktiseres i hverdagen, øges din bevidsthed om kroppens signaler og åndedrættets betydning for dit stressniveau. Vi arbejder desuden med opmærksomhedsfokus og meditationsteknikker, som øger dit mentale overskud mærkbart.

Det er en procesorienteret og narrativ praksis, hvor hele gruppen spiller ind med deres erfaringer, og vi hver især samler et personligt tilrettet redskabs- eller nødhjælpskasse.

Vi opbygger viden om vores personlige opmærksomhedspunkter: hvornår vi skal være særligt opmærksomme på at varetage egen trivsel, samt hvilke redskaber der passer til os personligt i forskellige situationer.

Naturterapeutisk forløb afholdes over otte gange med undervisning af tre timer. Kontakt os for at høre mere om forløbet. 

Vildmandskurset

Vildmandskurserne er et rehabiliteringsforløb for mænd med fysiske og/eller psykiske helbredsproblemer, der har brug for støtte til at mestre hverdagen efter en livskrise, som kan være forårsaget af fysiske eller psykiske sygdomme som kræft, diabetes, stress, angst, depression, KOL og hjertekarsygdomme.

mand løfter træstub i skov

Formålet med vildmandskurserne er at vække livsgnisten hos mænd, der har oplevet en form for livskrise ved at genskabe kontakten til naturen, sanseligheden og kropsligheden i et støttende fællesskab.

Metoden er forskningsbaseret og bygger på ViNaturs fire søjler:

  1. Natur
  2. Krop
  3. Psyke
  4. Fællesskab

Vildmandskurset afvikles som et kommunalt sundhedstilbud.  

Som deltager på et Vildmandskursus får man på en enkel og logisk måde forklaret, hvorfor kroppen i forbindelse med en krise kan reagere med symptomer på stress, angst og depression med udgangspunkt i forklaringsmodeller fra evolutionspsykologien. Der bliver både forklaret og erfaret, hvordan naturen kan hjælpe til at hele og genskabe balancen i krop og sind, så det er muligt at vende tilbage til hverdagen med større energi og fornyet perspektiv på situationen.

 

 

SEND OS EN BESKED

 

ViNatur

WORK2GETHER
Tinghusgade 43
5700 Svendborg

NOMAD WORKSPACE
Blegdamsvej 6
2200 København N

+45 40 97 20 47

 info@vinatur.dk