Naturbaseret regenerativ ledelse

- foredrag, workshops og lederudviklingsforløb

ViNatur tilbyder uddannelser, workshops og foredrag i naturbaseret regenerativ ledelse internt i organisationer og virksomheder, hvor naturen er læringsrum og læremester på vejen mod et mere bæredygtigt arbejdsliv.

Ved at lede organisationen ud fra regenerative ledelsespricipper bliver arbejdslivet mere menneskeligt og rigt, hvilket har stor betydning for løsningen af kerneopgaven samt tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere.

Undervisningen giver mulighed for at fordybe sig i eget lederskab med udgangspunkt i menneskets natur og naturens levende og forbundne systemer som inspirationskilde til at lede andre med større nærvær, overskud og glæde.

På et organisatorisk plan dykker vi ned i naturens cyklusser, rytmer og økosystemer som inspiration til at skabe rammer og en kultur med vægt på balance, tillidsfulde relationer, flow og meningsfuldhed. Deltagerne præsenteres for konkrete redskaber som økosystemiske analyser og living systems design og får indsigter i, hvordan organisationen også kan styrke den ydre bæredygtighed og tage et større medansvar for en verden i bedre balance.

ViNaturs metode kombinerer nyeste forskning indenfor regenerativ ledelsesfilosofi med ViNaturs forskningsbaserede sundhedsfremmende metode (NBMC-metoden).

Naturbaseret regenerativ ledelse

Hvis du er interesseret i at høre mere om ViNaturs foredrag, workshops og uddannelser i naturbaseret ledelse, er du meget velkommen til at sende os en besked ved at udfylde formularen herunder.

Fremtidens udfordringer med stress, lav arbejdsglæde og klimakrise kalder på organisationer, der bygger på regenerative ledelsesprincipper, og som sætter indre og ydre bæredygtighed højt. Regenerative organisationer omdanner rammer og kulturer, så der er bedre plads til at være hele mennesker og til menneskets indre natur, så medarbejderne trives og tiltrækkes, samtidig med, at organisationen styrker deres kerneopgaver og bliver medskabere af en verden i større balance. Denne omstilling kræver ledere med selvindsigt, mod og vilje til at være kulturbærere i egen organisation, hvor balance, overskud og nærvær går hånd i hånd med en højere mening i arbejdslivet. Forudsætningen for at denne forvandling kan ske, er, at vi genetablerer følelsen af forbundethed med naturen, forbindelsen mellem krop og sind, og at vi ser vores egen organisation som et lille økosystem i den store sammenhæng.

Forskning viser, at naturen har en postiv indvirkning på vores nervesystem, sænker stress, forbedrer humøret samt styrker livsglæden og fællesskabet. Vinatur har udviklet en naturbaseret metode, som i et større ph.d. projekt har vist at kunne fremme livskvaliteten og den mentale og fysiske sundhed. Samtidig peger nyere undersøgelser i regenerativ ledelsesfilosofi og naturbaseret ledelse på, at vi ved at læne os mere ind i vores egen natur og lade os inspirere af naturens organiske, cykliske og rytmiske processer i vores arbejdsliv, kan opnå et mere rigt liv med større balance og sammenhæng.

 

Målgruppe

ViNaturs foredrag, workshops og kurser i naturbaseret og regenerativ ledelse er for arbejdspladser, der ønsker at lade sig inspirere af naturen i forhold til at skabe et mere bæredygtigt arbejdsliv.

Det siger tidligere kursister