ViNatur temadag

Få en teoretisk og praktisk introduktion til naturbaseret sundhedsfremme

Tag med på en af ViNaturs temadage i naturbaseret sundhedsfremme og få inspiration til at trække naturen tættere ind i hverdagen og inddrage den som en kilde til sundhed og trivsel i arbejdet med unge og voksne.

På temadagene opnår du en forståelse for, hvorfor naturen er så vigtig for os og vores overskud, trivsel og livsglæde. Du kommer til på egen krop at mærke naturens positive virkninger og får konkrete redskaber med hjem, som du kan bruge til at forstærke naturens helende kræfter i dit eget liv og arbejde.

Pris: 1.495 kr.

Sted: København og Aarhus

Temadag i naturbaseret sundhedsfremme

  • 15. maj '24 København
  • 10. sep '24 Aarhus

Vil du høre mere om ViNaturs temadage eller tilmelde dig, er du meget velkommen til at sende os en besked med nedenstående kontaktformular.

På temadagene vil du blive introduceret til:

  • Nyeste teori og viden indenfor naturbaseret sundhedsfremme, og hvad der sker i krop og sind, når vi opholder os i naturen
  • Kendskab til ViNaturs forskningsbaserede sundhedsfremmende NBMC-metode baseret på de fire søjler: Natur, krop, psyke og fælleskab
  • Meningsfulde aktiviteter med fokus på sansning, opmærksomhed, åndedræt, leg, fortællinger og fællesskab.

Få konkrete redskaber til at anvende naturbaseret sundhedsfremme i praksis

Der er en øget interesse for behandling og sundhedsfremme i naturen – og med god grund. Forskning viser, at ophold i naturen og naturterapeutiske metoder har en helbredende effekt på en lang række psykologiske og fysiske symptomer. Det skyldes blandt andet, at naturen frigiver hormoner i kroppen, der har en beroligende indvirkning på vores nervesystem.

Temadagene stiller skarpt på, hvordan du kan bruge naturen som en sundhedsfremmende ressource i dit liv og arbejde med fx. unge og voksne eller trivsel på arbejdspladsen.

ViNatur har gennem et større forskningsprojekt udviklet en naturbaseret sundhedsfremmende metode (NBMC-metoden), som grundlæggende handler om, at vi skal genopdage, at mennesket er natur, og at vi er en del af en større sammenhæng og økosystem. Gennem ophold i naturen og ved at tilrettelægge aktiviteter, som forbinder natur, krop og psyke og fællesskab kan naturens helende kræfter forstærkes, og forbedre vores fysiske, psykiske og sociale sundhed og trivsel.

Kursusdagen sætter fokus på naturens sammenhæng og indflydelse på vores krop og psyke. Dagen bliver en blanding af teori og praktiske eksempler på naturbaserede aktiviteter, som fremmer mental trivsel.  ViNatur deler ud af erfaringer med at sammensætte succesfulde forløb i naturen med det formål at hjælpe mennesker til recovery, øget velvære og livskvalitet.

Undervisere