Naturforbundethed og dens betydning for unges trivsel og mentale sundhed
Der er et tæt bånd mellem os og naturen. Vi er en del af noget fælles. Vi er ikke uafhængige af naturen, selvom mange af os har glemt det.
Ved at genforbinde os til naturen og genopdage, at vi selv er natur og under indflydelse af naturens cyklusser, rytmer og liv, kan vi komme i kontakt med følelser af dyb mening, glæde og mærke, at vi er en del af en større sammenhæng.
Den opdagelse er vigtig for nutidens unge, som ofte har en hverdag langt væk fra naturen, og oplever tegn på mistrivsel og symptomer på stress, angst og depression.
Så hvordan kan de unge omkring os blive nysgerrige og få øjnene op for naturens positive beroligende effekter, samt livets magi og forunderlighed?
ViNatur afholder workshops om naturens betydning for børn og unges mentale sundhed, fællesskab og livsglæde.
Workshoppene indeholder en kombination af teori og praksis. Workshoppen indledes ofte af et oplæg, der giver indsigt i nyeste forskning i naturbaseret sundhedsfremme og naturterapi, og efterfølges af praktiske øvelser i naturen. Gennem øvelser sammensat og tilpasset jeres organisation og målgruppe, kommer I til at mærke naturens positive virkninger på egen krop, og I får konkrete naturbaserede redskaber med hjem, som I kan implementere direkte i hverdagen.
ViNatur afholder workshops om unge, natur og trivsel på skoler, ungdomsuddannelser og i institutioner for fagprofessionelle og for unge.
Naturen er vores naturlige habitat, og vi er genetisk skabt til at leve i tæt samspil med dyr, planter og årstidernes skifte. Men vi har som samfund udviklet os i en retning, hvor mennesket er i mindre kontakt med naturen. Det betyder, at vi har mistet kontakten til en vigtig del af os selv, vores intuition og balancen i krop og sind. Ved at genskabe kontakten vil vi opnå større robusthed, mere egenomsorg og øget livskvalitet, fordi vi mennesker er en del af naturen.
Vi er natur.